LEDHOK ILINING BANYU

Ledhok ilining banyu: banyu kuwi mili mengisor

yen saka nduwur bening, tengah bening, ngisor ya bening
ning, kocapa yen saka nduwur wis butheg, tur
teka tengah di ubeg-ubeg teka ngisor dadi penyakit

lha sing entuk penyakit sapa?
ya wong-wong cilik
ngelingana
wong cilik
angklak-angklik
lingguhe dingklik
mangane mung sethithik
uripe dinggo ancik-ancik
ning nek neng gegeran mati sik

(sepenggal kalimat dari punokawan Petruk
geguyone Ki Manteb Sudarsono,
goro-goro dalam lakon Bharatayudha Jayabinangun)

Tinggalkan Komentar

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s